Туитър заплашва корпорацията Мета със съдебни действия заради новото ѝ приложение, наречено

...
Туитър заплашва корпорацията Мета със съдебни действия заради новото ѝ приложение, наречено
Коментари Харесай

Туитър заплаши Мета със съд

" Туитър " заплашва корпорацията " Мета "  със правосъдни дейности поради новото ѝ приложение, наречено " Тредс "  (Threads), съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Информационният уебсайт " Семафор " се базира на писмо от сряда, адресирано до изпълнителния шеф на " Мета "  Марк Зукърбърг, в което Алекс Спиро, юрист, представляващ " Туитър ", упреква " Мета ", че нелегално се е възползвала от търговски секрети и друга интелектуална благосъстоятелност, като е наела някогашни чиновници на " Туитър "  да разработят подражателно приложение.

От стартирането си в сряда вечер " Тредс "  регистрира десетки милиони влизания на консуматори. Приложението, основано от екипа на " Инстаграм ", се появява в миг, в който мнозина консуматори на " Туитър "  търсят опция, посредством която да се отърват от надзора на Илон Мъск върху платформата, която той закупи предходната година за 44 милиарда $.

Говорителят на " Мета "  Анди Стоун в четвъртък отхвърли обвиняванията и съобщи, че " никой в екипа, създал " Тредс ", не е някогашен чиновник на " Туитър ".

В първите 18 часа след старта си новото приложение събра над 30 милиона влизания, заяви " Ройтерс ". 

Макар че " Тредс "  стартира в сряда в над 100 страни, сега платформата е недостъпна в Европейския съюз, където има строги правила за отбрана на персоналните данни.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР